Teollisuuspuisto mukana Dome Karukosken elokuvassa

Ohjaaja Dome Karukosken elokuvaa Leijonasydän kuvataan syksyllä Kotkassa. Kuvauksia tehdään todennäköisesti myös Karhulan Teollisuuspuistossa.

Helsinki-filmin tuottaman elokuvan keskeinen tuotantotiimi on Jussi-palkittuja tekijöitä mukaan lukien näyttelijät. Draamakomedia kertoo uusnatsiporukan johtohahmosta Teposta (Peter Franzén), joka rakastuu kiihkeästi Sariin (Laura Birn). Rakkaus kuljettaa yhteiseen kotiin ja Tepolle paljastuu, että Sarin poika on tummaihoinen. Tilanne vaatii Tepolta ja Roope-pojalta paljon. Leijonasydän sijoittuu kaupunkiin nimeltä Kotka.

Elokuvatuotannon päätyminen Kotkaan ei ollut silkkaa hyvää onnea. Kotkalainen tv-tuotantoyhtiö Dakar on jo useamman vuoden ajanut Kymi Film Location -hanketta, jonka keskeinen tavoite on saada Kymenlaaksoon toistuvasti isoja elokuvatuotantoja. Dakar on hakenut elokuvatuotantoja alueelle aktiivisesti, sillä siten olisi mahdollista saada alueelle töitä ja näkyvyyttä.

Dakarin tuotantojohtaja Hannu Oksanen soitti Helsinki-filmin toimitusjohtaja Aleksi Bardylle hetkenä, jolloin tuotantoyhtiö oli valitsemassa Leijonasydän-elokuvan kuvauspaikaksi Naantalia tai Mikkeliä. Bardy antoi Oksaselle ja Dakarille viikon aikaa vakuuttaa, miksi kannattaa tulla Kotkaan. Dakarissa etsittiin kuvauspaikkoja ja yhteistyökumppaneita mukaan elokuvaan. Oksanen kiittelee kotkalaisyrityksiä, jotka lähtivät innolla mukaan. Tällä hetkellä elokuvan tuotannon paikallisina yhteistyökumppaneina ovat ainakin Jyrkilä Oy, Karhulan Teollisuuspuisto, Mesera, Karhulan Hovi ja Erkan Kebab. Elokuvatiimi ostaa Kotkasta muun muassa majoitus-, kuljetus-, catering- ja rakennuspalveluita sekä media- ja elokuvatuotantoalan henkilö- ja kalustovuokrausta.

Elokuvassa käytetään myös paljon paikallisia avustajia ja sivuosien näyttelijöitä. Kotkan koekuvaukset järjestettiin Teollisuuspuiston Lasimestarissa 15. elokuuta.

Karhulan Teollisuuspuisto / Karhula Industrial Park
PL 38 48601 Kotka, Finland
puh. 010 234 3400